Концерт „Џез за дјецу“ у Херцег Новом 5. априла

У оквиру пројекта „Џез за дјецу“ НВО Jazz Bay приређује концерт „Џез за дјецу”  5. априла у 12:00 у Дворани Парк. Концерти ће бити одржани 6. априла у Тивту, а 7. априла у Будви.

У години десетог јубилеја постојања НВО Jazz Bay посвећује пажњу и најмлађима како би им приближили ову врсту музике, истиче директорка Jazz Bay фестивала и организаторка концерта.

– Важност пројекта „Џез за дјецу“ препознао је Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови,  на челу са начелницом Аном Замбелић Пиштало, и свесрдно га подржао.Такође, значај и квалитет пројекта препознале су и друге двије приморске  општине: Центар за културу Тиват и Музичка школа Будва.

Концерти  се одржавају у оквиру прославе  обиљежавања Међународног дана џеза, Мјесецу поштовања џеза у Црној Гори и јубиларног X Јазз Баy фестивала.

– Пројекат „Џез за дјецу“ или „Jazz for kids“, покренут је 2006. године на иницијативу џез пјевачице и публицисте Љиљане Сађил и групе реномираних београдских џез музичара са жељом да се малишанима приближи џез музика и да се упознају са стилом који савремени свијет сматра класиком XX вијека. Програм је замишљен као весело музичко дружење које има за циљ добру забаву и непретенциозну едукацију. Концерт је намијењен дјеци старијег предшколског и школског узраста. Кроз причу, шалу, свирку, плес и интеракцију дјеце са музичарима, најмлађа публика стиче базичне информације  о овом стилу и поставља темеље здравог музичког укуса. Иако је ова презентација џеза у форми правог концерта са десетак бираних музичких нумера инспирисаних композицијама из Дизнијевих цртаних филмова (Књига о џунги, 101 далматинац, Мачке из високог друштва, Мала сирена, Пинокио итд..) све вријеме се инсистира на спонтаној комуникацији и активном учешћу дјеце. Овај пројекат је до сада са великим успјехом изведен много пута као претећи програм познатих  џез фестивала у Србији,  региону и шире, казала је Караџић.

Поред Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови реализацију концерта помогли су ТО ХН, ЈУК Херцег Фест, РТХН и фирма „AM Logistik“ из Београда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here