Уређење степеништа Елизе Дуковић Ломбардић  

У току су радови на реконструкцији степеништа које  повезује Његошеву улицу и Јадранску магистралу. Извођач  фирма Темко из Никшића одрадила је велики дио посла у протеклих мјесец откада су почели радови.  

Како је раније за РТХН  казао директор Агенције за изградњу и развој града Александар Kовачевић, завршним радовима добићемо једнообразност, динамику степеништа, прилагођених простору од Шквера до магистрале.

Уређење степеништа Елизе Дуковић Ломбардић протиче усаглашеном динамиком са минималним одступањима, због непланираних додатних послова на катастарским инсталацијама.  Предстоји да се бетонирани дио  обложи каменом и биће визуелно као степенице Данице Томашевић.

– Бетонирањем степеништа, које повезује Његошеву улицу и Јадранску магистралу завршена је прва етапа посла. Слиједе и остали радови извођача који ће допринијети функционалности и љепшем изгледу степеништа Елизе Дуковић Ломбардић.  

Реконструкцијом степеништа  је предвиђена изградња расвјете и регулисање система одвођења атмосферских вода, што ће спријечити сливање великих количина кише током обилних падавина, казао је Ковачевић.

Подсјећамо, рок завршетка посла је 90 радних дана.  Вриједност уговора са ПДВ-ом износи око 100 000 еура.    

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here