Пастели, акварели, акрили Тинде Булатовић у Галерији „Јосип Бепо Бенковић”

Изложба слика Тинде Булатовић под називом „Бока и њене легенде“ биће отворена вечерас у 19 сати у галерији „Јосип Бепо Бенковић”. Изложбу ће отворити новинарка Витка Вујновић.

Ликовној публици сликарка Тинда Булатовић представиће дјела у техници пастела,акварела и акрилика на платну са својим препознатљивим мотивима Боке Которске.

Како је уочи изложбе записала Витка Вујновић, пастели, акварели, акрили, неки од њих новијег датума, чине поставку изложбе Тинде Булатовић, Новљанке која је завршила Умјетничку школу у свом граду и потом Академију примјењених умјетности у Београду.

– Од тог времена, као раскошну арабеску, ширила је интересовања. Радила је у текстилној индустрији, као модни креатор, бавила се модним новинарством, костимографијом у Црногорском народном позоришту, предавала је у средњој Умјетничкој школи у Подгорици, уз све то приређивала самосталне и учествовала на колективним изложбама, а успјешно је креирала и израђивала и таписерије. Минулих година води школу цртања и сликања „Треће доба”. Ни награде нису изостајале па ваља издвојити Златну плакету  Привредне коморе Југославије  коју је добила 1984. и признање „Мајстор дизајна“ заслужено у Словенији 1983. године. Почетак већине стваралачких прича за Тинду Булатовић је Бока и непресушна ризница легенди из једног од најљепшег залива  свијета – записала је Вујновић.

Изложба „Бока и њене легенде“ биће отворена до 14. априла.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here