У Спа галерији излажу Вера Виријевић Митровић и Ацо Митровић

Изложба мозаика и акварела Вере Виријевић Митровић и Аца Митровића, под називом “Топлина мајке припроде”, биће отворена у сутра (четвртак, 16. март) у Спа галерији Института у 19 сати.

Природа у сваком појавном облику, вода и море као прапочетак живота на мозаицима Вере Виријевић Митровић означавају рађање и мајчинство, док микропејзажи и структуре природе у асоцијативно-лирским акварелима Аца Митровића носе експлозију топлине и радости живота, наведено је у техничком попису изложбе.

Оба аутора повезује инспирација природним структурама и животна радост, као и одушевљење самим стваралачким чином као игром.

Мр Вера Виријевић Митровић је рођена 1980. године у Прокупљу. Дипломирала је на одсјеку за зидно сликарство на Факултету примјењених умјетности у Београду, гдје је 2006. магистрирала и тренутно похађа докторске студије.

Ацо Митровић је рођен у Краљеву 1979. године. Завршио је средњу умјетничку школу “Ђорђе Крстић” у Нишу 1998, а 2005. године дипломирао на Академији ликовних умјетности у Требињу, на одсеку за  сликарство. Постдипломске студије завршио је на 2007. на Факултету ликовних умјетности у Београду.

Изложбу ће отворити новинарка и публициста, Витка Вујновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here