Ђукановић: Заборавили су пензионере, исправићемо ту неправду, брига о најстаријој популацији је државна обавеза

Предсједнички избори – Политички маркетинг

“Врло пажљиво као и до сада, сензибилно ћу водити рачуна о ономе што су потребе и интереси пензионерске популације и надам се да ћу након побједе на парламентарним изборима имати бољу сарадњу са владом, да ћемо добити доброг домаћина у тој будућој влади и да ћемо се вратити нормалном политичком животу. Јер ово како живимо задње двије и по године ипак није нормално. Дакле, да ћемо се вратити нормалном политичком животу, да ћемо стабилизовати земљу, да ћемо повратити заинтересованост инвеститора и људи из бизниса, да вриједно радимо да стварамо нови друштвени производи и да из тог новоствореног производа идемо даље у повећање плата и пензија и унапрјеђење животног стандарда свих људи у Црној Гори”, поручио је предсједнички кандидат ДПС Мило Ђукановић на јуче одржаној трибини са пензионерима.

Ђукановић је изразио поштовање према доприносу пензионера у стварању поузданих темеља грађанске, мултиетничке, антифашистичке европске Црне Горе.

“Да није било тих темеља, ништа не бисмо урадили 21. маја. Јасно је дакле оно што су радили антифашисти током Другог свјетског рата, оно што су урадили људи у социјалистичкој етапи развоја послије Другог свјетског рата у Црној Гори јесу здрави темељи црногорске државе и црногорског друштва”, рекао је Ђукановић.

Он је казао да нема иоле паметног и одговорног човјека који ће казати да не подржава политику повећања плата и пензија, јер како истиче, то је на неки начин смисао бављења политиком.

“Бавимо се политиком да бисмо унаприједили квалитет живота за све нас. Али оно у чему се разликујемо, да ли мислимо да се до тога долази обманама и илузијама или се долази на озбиљан начин. Јако добро знамо не може се дијелити оно што није зарађено. Овдје се сада покушава сијати илузија како можемо заувијек дијелити оно што нијесмо зарадили тако што ћемо се задуживати”, указао је Ђукановић и додао да да  у политици коју  персонификује никоме не пада на памет да враћа плате и пензије, већ да их повећава из реалног основа. 

Он је рекао да је програм Европа сад неконзистентан, и да  није наклоњен о пензионерима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here