Ђукановић: Одлучујемо да ли ће Црна Гора наставити да се развија као слободна, грађанска, европска држава или ће да понизно служи туђим интересима

Предсједнички избори – Политички маркетинг

„Одавде сам са вама прије готово седемнаест година пошао по државу и као што сам обећао вратио се с државом на Цетиње да бисмо заједно прославили још једну црногорску историјску побједу. Кроз недјељу дана, чека нас још један сусрет са историјом. На предсједничким изборима тог дана одлучујемо да ли ће Црна Гора наставити да се развија као слободна, модерна, грађанска, европска држава или ће, супротно својој хиљадугодишњој историји, прихватити да понизно служи туђим интересима. Баш као и 1997. када смо побједом на предсједничким изборима кренули путем демократског развоја и створили претпоставке да обновимо државу која нам је пријеварно отета 1918“, поручио је предсједник ДПС и предсједнички кандидат Мило Ђукановић, окупљеним Цетињанкама и Цетињанима, на конвенцији у Пријестоници.

Рекао је да нема дилему да ће и у недјељу опет бити на висини задатка.

„Ту нову побједу дугујемо нашим славним прецима, слободарима и антифашистима, захваљујући којима је наша земља опстала кроз дуге вијекове борбе и страдања“, рекао је Ђукановић. 

Он се осврнуо „на полицијску тортуру која се десила на Цетињу, 5. септембра 2021, и констатовао да је власт тим чином оставила срамни жиг на свом политичком образу“.

Ђукановић  је рекао да је оно што је услиједило након промјене власти, најбоље окарактерисати ријечима – било – не поновило се.

„Не можемо рећи да је све што су Демократска партија социјалиста и наша коалиција радили било савршено јер није, али за разлику од слуганских влада Кривокапића и Абазовића, ми никада нијесмо и никада нећемо трговати националним и државним интересима Црне Горе“, рекао је Ђукановић и истакао да имају патриотску дужност да прекину агонију коју грађани ЦГ живе последње двије и по године

Он је рекао да се његови противкандидати препоручују да воде нашу државу а поносно служе туђој.

„Кад год је Црна Гора била пред судбоносним изазовима ови су људи били на погрешној страни историје. И данас док се препоручују да воде нашу земљу сва тројица поносно служе туђим интересима. И не пуштају гласа када онај који је из војног хеликоптера засијао на трон Светог Петра Цетињскога свако мало најављује преуређење језерскога врха и обећава рушење Његошевог маузолеја на Ловћену“, казао је Ђукановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here