Мимозин фестивал плеса окупио 860 учесника

Фото: Звездана Кујовић

Други “Mimosa dance festival” одржан јуче у Херцег Новом окупио је 860 учесника из 15 плесних клубова из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије, Сјеверне Македоније и Црне Горе. Током такмичарског дијела на сцени дворане “Парк” изведене су 82 кореографије, а 12 најбољих наступило је на синоћној гала вечери.

Публика је имала прилику да ужива у двадесетак категорија плесних стилова, од савременог, класичног И jazz балета, до латино, хип хопа, мажорет плеса, диско и showdance-a, а наступили су плесачице и плесачи узраста од 5 година до преко 20 година.

Према оцјени стручног жирија, прво мјесто припало је Културно-спортском центру “Диано” са кореографијом “Higher”, другу награду освојио је “City Jazz” из Бања Луке са кореографијом “Ноћна мора” , а трећу “Диано” са koreografijom “Traveller”.

У име Општине Херцег Нови као покровитеља фестивал је отворио менаџер Душан Вукић, а награде је на гала вечери уручио потпредсједник, Мирко Мустур.

-Било је 860 учесника, што је велика част, обавеза и одговорност, а преко 2.000 посјетилаца колико смо ми успјели да испратимо данас. Град је био обојен плесом и јако смо срећни због тога”, истакла је организаторка, директорица Културно-спортског центра “Диано”, Антонија Новоселац.

Новоселац је оцијенила да је друго издање плесног фестивала технички и умјетнички много јаче од прошлогодишњег, чиме су испунили свој циљ, а жеља организатора је да фестивал  настави да расте по броју учесника, квалитету извођења, као и кроз друге, едукативне сегменте.

-Показао је да можемо боље и јаче, јер смо ове године увели и неке нове елементе, као што је гала вече, новчане награде и плесно вече у Градској кафани. То су били експерименти за које се показало да треба да се наставе зато што постоје људи који то желе да виде. Наш град воли плес, подржава га и у овом граду треба да живи плес у било ком облику”, рекла је Новоселац.

Напоменула је да је фестивал дио програма Празника мимозе, како му и име каже, а идеја је да се одржава викенд након церемоније затварања највеће новске феште, како би продужили трајање фестивалске атмосфере у граду.

Одлуке о пласману на гала вече, а потом и о наградама, донио је стручни жири предвођен једним од највећих регионалних имена, доктором плеса Влатком Павлевским из Сјеверне Македоније, а у чијем саставу су биле признате судије: Тања Дукић Цичић из Босне и Херцеговине, Анеа Гензић из Хрватске, Кристијан Богдановић из Србије, Јасмина Решетар, Авлетина Капуста, Војин Зарић, Нина Драгиш, Миа Ракочевић и Милош Рабреновић из Црне Горе. Супервизор такмичења био је Јовица Николић из Удружења Удружење плесних умјетника и стваралаца Црне Горе.

Организатор фестивала је Културно-спортски центар “Диано”, а пројекат су подржали Општина Херцег Нови, Јавна установа културе “Херцег-фест” и новска Градска кафана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here