Ученици Милош Богдановић и Николина Стевовић најбољи на литерарном конкурсу „Мама је глагол од глагола радити”

Велики број учесника окарактерисао је недавно завршен литерарни конкурс који је расписао ЈУ Захумље из Никшића, а учениси свих основних школа у Црној Гори писали су на тему „Мама је глагол од глагола радити“. Својим мајкама уручили су најљепши поклон за празник – Дан жена, када је у простријама ЈУ Захумље одржана свечана додјела награда.

Тежак задатак био је пред жиријем у којем су били професорица Анђела Пековић, професор Јован Крушић и књижевница Милица Бакрач јер су морали бирати најбоље међу 294 рада које су ученици писали у поезији и прози.

У млађој категорији, од првог до петог разреда, прво мјесто освојила је Николина Стевовић, ученица IV разреда ОШ „Дашо Павичић“, а њена менторка је била наставница Драгана Ковачевић.

У старијој категорији, од шестог до деветог разреда, најбољи је био већ доказани летерата Милош Богдановић, ученик VIII разреда ОШ „Илија Кишић“, а његова менторка била је наставница Јелена Лучић.

На свечаности у Никшићу, млади ствараоци поезије и прозе читали су своје радове, измамили по коју сузу свих присутних јер је у ријечима које су бирали било много љубави према онима о којима су писали и у чијем срцу станују.

Уз награде, најбољим ученицима су додјељене и посебне повеље.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here