Ватерполисти Србије удаљили Црну Гору од Лос Анђелеса

Foto: Vaterpolo savez CG

У четвртом колу  квалификационог турнира Свјетског купа у Подгорица реперзентација Црне Горе поражена од репрезентације Србије 11:9 (2:2, 3:3, 5:2, 1:2), и знатно  умањила своје шансе  да се пласирају на  финални турнир  F8 у Лос Анђелесу почетком јуна ове године.

После изједначене игре у првом полувремену побједник је ријешен у трећој четвртини када је репрезентације Србије везано постигла четири гола и повели 10:6. Све то се догодило након што се првих 18 минута играло гол за гол и резултата 6:6.

Почетком завршних осам минута, Урош Чучковић је смањио на 8:10. Вук Милојевић је одвео Србију на безбједних плус три – 11:8. Душан Матковић је вратио  наду селекцији Црне Горе на нешто више од два минута прије краја – 9:11. Услиједиле су двије сјајне одбране Бранислава Митровића и пораз је био неминован.

Стријелци за Црну Гору су: Урош Чучковић, Ђуро Радовић и Алекса Укропина по два, Владо Попадић, Стефан Видовић, Душан Матковић и Василије Радовић по један погодак.

Голове за Србију, постигли су: Марко Радуловић три, Вук Милојевић и Немања Убовић по два, Душан Мандић, Филип Јанковић, Страхиња Рашовић, Никола Лукић по један гол.

До 14. марта до када траје турнир  репрезентацију Црне Горе  очекују сусрети данас са Аустралијом  и у уторак са  Грчком. Србију очекују дуели са Шпанијом и Грузијом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here