,Пленум 083“ подржао Алексу Бечића за кандидата за предсједника Црне Горе

Предсједнички избори – Политички маркетинг

Премда је актуелни политички тренутак сугерисао да заједнички кандидат у првом кругу предсједничких избора има објективне шансе да однесе убједљиву побједу над Милом Ђукановићем, шефом бившег ДПС режима, са жаљењем морамо констатовати да је таква шанса, очигледно, пропуштена. Надамо се да оваква одлука, осим што извјесно представља тежи, спорији и, у коначном, неизвјеснији пут до циља, неће имати негативне ефекте на укупан резултат предстојећег изборног циклуса. А исход мора бити само један – пораз Мила Ђукановића – посебно с обзиром на то да је сам Ђукановић ових дана објавио да ниједан посао није оставио недовршеним, а како је скоро читаве три деценије бјесомучно уништавао Црну Гору, нема сумње да би свој нов мандат искористио да доврши свој деструктивни наум – трајно и неповратно уништење наше земље.

Стога, важно је да не само четири кандидата демократских снага, него и сви актери текуће кампање, покажу минимум сензибилитета и буду на висини одговорности остварења – ипак заједничког – циља, али и вриједностима које тај циљ персонификује. Прије свега, апелујемо на међусобно поштовање у духу часног надметања, стварање здравог темеља за даљу изградњу политичке културе која превасходно подразумијева одговорност.

Јавна подршка неком од кандидата у првом кругу, ником не може и не смије послужити као изговор да у евентуалном другом кругу не гласа против Мила Ђукановића. Пленум 083 ће, уколико дође до другог круга, у границама својих могућности свесрдно и без калкулисања подржати било кога од четири кандидата демократских снага који избори своје мјесто у другом кругу.

Овим путем изражавамо и своје чврсто увјерење да ће побједнички кандидат бити Алекса Бечић.
У марту 2021. године, на локалним изборима у Никшићу, формирали смо коалицију која је била неизоставан фактор побједе над ДПС режимом. Једном дата ријеч обавезује сваког ко до ријечи држи. А ријеч је о томе да поштену причу доведемо до краја и, тог 19. марта 2023. године, заједнички испишемо њено ново поглавље.

Зато, Алекса Бечић – част нам је да заједнички наставимо гдје смо стали!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here