Стамбено питање и усаглашавање пензија проблеми војних пензионера

Павле Павловић, предсједник Удружења војних пензионера Херцег Нови

Војни пензионери и корисници војних пензија у Херцег Новом суочавају се са сличним проблемима као и већина припадника треће доби.

Како за РТХН прича предсједник Удружења војних пензионера Херцег Нови, Павле Павловић, ријеч је о стамбеном питању и усаглашавању пензија из Хрватске, Словеније и БиХ.

– У Удружењу најактуелнија је борба за рјешавање стамбене проблематике војних пензионера који нису ријешили стамбено питање, а живе у Херцег Новом преко 30 година. Друг проблем је усаглашавање пензија из 2007. и 2008. године, гдје се и данас воде спорови са органима на нивоу Владе Црне Горе –  наводи он.

Обраћали су се, како је казао, министарствима финансија и одбране, као и ПИО Фонду, али све је остало на обећањима, а проблем постоји од 1992. године.

– Били смо у више наврата код надлежних у Министарству одбране, код свих министара, како су се смјењивали, све до актуелног. Све је остало на обећањима, ништа до сада није ријешено. Обећано нам је да ћемо добити простор на подручју Херцег Новог, а да ми нађемо извођача, да можемо рјешавати стамбено питање, али од тога, нажалост, ништа није било – прича Павловић.

Пензионери у Црној Гори имају право на одмор и опоравак у хотелима „ПИО“ у Улцињу и „Горске очи“ на Жабљаку, као и у одмаралишту „Жабљак“, по повољним условима.  Могућност коришћења одмаралишта имају и војни пензионери и корисници војних пензија.

– Да би искористили ову могућност, молимо вас да се што прије обратите Удружењу војних пензионера и пријавите коришћење одмора, како би могли доставити информацију Фонду ПИО. Детаље можете добити у Удружењу војних пензионера сваког уторка и петка од 9 до 11 сати – апелује на војне пензионере Павловић.

Одмаралишта на Жабљаку и у Улцињу могу користити у периоду од 27. марта до 30. октобра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here