Око 800 учесника у Међународној карневалској поворци

Међународном карневалском поворком, уз суђење крневолу, као и концертом Тонија Цетинског, завршава се вечерас 54. Празник мимозе. 

Шести међународни карневал у Херцег Новом окупио је око 800 учесника, односно 19 група из Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, а први пут из Италије и Грчке.

Дефиле у којем су Градска музика и мажоретке, Мјесна музика Ђеновићи и карневалисти кренула је са Трга Николе Ђурковића. Код куће Ива Андрића поворци су се прикључили челници Општине и  Федерације европских карневалских градова.

У 19 сати у Игалу предвиђен је наступ карневалских група, услиједиће спаљивање крневола, а потом и спектакуларни концерт Тонија Цетинског, за који влада велико интересовање.

У оквиру Празника мимозе организован је богат културни и спортски програм, а неки догађаји су због лоших временских услова одгођени. Након званичног затварања очекује нас Цвјетна поворка- фешта за најмлађе, трка карића „Каротрц“ и Егзитов програм.

На Facebook страници Радио телевизије Херцег Нови можете уживо пратити карневалску поворку, суђење Фјаку Јужиновићу и спаљивање крневола.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here