Сутра блокада ГП Дебели бријег – Изађи, подржи! Немаш оправдање!

Запослени у Институту „Др Симо Милошевић“ блокираће сутра (3. март) Гранични прелаз Дебели бријег у 15:00 сати, а подршку су им пружили одборници локалног парламента и челници Општине Херцег Нови. Траже испуњење захтјева које су упутили надлежнима још 21. јануара, на првом протесту одржаном на кружном току, а један од основних је исплата зарада које нису примили три мјесеца.

Упутили су позив свим радницима, пацијентима, грађанима Херцег Новог да их подрже у њиховој борби за достојанствен рад, зараду и опстанак њихове куће и једног од највећих брендова Црне Горе.

– Тешко нам је, не виде нас, занемаривани смо годинама, гасе нас, можда и приватизују „за мале паре“. Институт Игало су увијек чинили добри и вриједни људи, а наш колектив је био посебан. Сада смо уморни, обесправљени, тужни и забринути. Многи су због тога отишли али ми који смо остали морамо заједно да се боримо. Зато је важно да сјутра будемо на Дебелом бријегу. Да виде да нас има и да смо сложни! Изађи, подржи! Немаш оправдање!, поручују запослени у овој установи.

Обавјештавају да је организован превоз сутра у 14:30 са пракинга Института.

Траже исплату заосталих зарада, уплату аванса, краткорочни и дугорочни план развоја Института и снажно се противе наставку приватизације по условима који су важили прије неколико година.

Са њима ће на протесту бити и одборници локалног парламента као и челници Општине Херцег Нови који су позвали грађане да се окупе у што већем броју и покажу да су јединствени у борби за опстанак Института „Др Симо Милошевић“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here