Доклестић демантује Лучића: Рачун Водовода у плусу

Предсједница Еколошког друштва Бокa и бивша директорица Водовода и канализације Оливера Доклестић на конференцији за новинаре демантовала је скупштинско излагање актуелног директора Бора Лучића у ком је рекао да је затекао минус на рачуну предузећа. Доклестић је план рада предузећа за 2023. годину, који је Лучић представио одборницима, назвала плагијатом њеног плана из децембра прошле године.

Актуелни директор предузећа Боро Лучић казао је да је због великих дугова које је затекао морао подићи кредит како би исплатио зараде запосленима. Према ријечима Оливере Доклестић по извјештајима стања 4. јануара на рачуну је било 178 320 еура, а неисплаћене обавезе према добављачима биле око 117 000 еура, што значи да је Водовод био у плусу око 58 000 еура.

-По званичном завршном рачуну 31. марта вјероватно добити бити од неких 130 000 еура, казала је Доклестић.

Доклестић истиче и да кредит који је Водовод, како је Лучић истакао, подигао да би исплатио зараде, није ванредан.

-У ово вријеме Водовод увјек узима овердрафт кредит који је током прошле године био 250 000 еура, али је мора за ову годину да буде подигнут на 350 000 као резерва због трошкова плаћања електричне енергије за колектор и постројење који су око или више од 230 000 еура.

Како каже, Лучићев план рада је само скраћена верзија њеног плана урађеног у децембру.

-Један одборник је рекао да постоји сличност, није сличност него идентичан 90 % и да је ово нормална држава он би морао да буде оборен као плагијат. Овај документ који је завршен у децембру Управни одбор није желио да прихвати, под слоганом да ће нови директор да унесе неке новине.

Доклестић се осврнула и на сам избор Лучића за извршног директора.

– Покренут је судски поступак, у априлу ће бити прво рочиште, а подигнуте су чак и тужбе код јавног тужиоца због кршења права и кривичне одговорности у првом реду Управног одбора али и помагача из Водовода. Ништа се то не би могло дешавати без подршке правне канцеларије

Говорећи о новој систематизацији коју је Лучић најавио, Доклестић је рекла да је она већ направљена и да је већ примљено 10 нових запослених, појединци су премјештени на друга радна мјеста, а неки су и отпуштени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here