Представа “Елинг” Београдског драмског позоришта на 54. Празнику мимозе

Новска публика уживаће у извођењу представе „Елинг“ у сриједу, 1. марта у 20 часова, у дворани „Парк“. Норвешки филм „Елинг“, по тексту Сајмона Бента, кандидован је за награду Оскар 2002. године. За позоришну сцену у „Буш театру“ у Лондону адаптиран је 2007. године. Исте године добио је своју позоришну адаптацију и у Београдском драмском позоришту, у режији Марка Манојловића.

Драма прати два одрасла мушкарца која су се упознала у психијатријској установи у Ослу. Ликови Елинга и Кјела Барнеа нераскидиво су повезани несрећном судбином. Иако ово јесте прича о лузерима, истовремено, то је и топла људска драма која никога не оставља равнодушним. Славећи пријатељство и љубав, она публику подстиче на емпатична осјећања, дјелујући катарзично. Овај комад са елементима комедије подсјећа нас на љековити смисао позоришта.

У главним улогама су Павле Пекић и Љубомир Бандовић, а сцену дијеле са колегама Наташом Марковић, Ненадом Гвозденовићем и Радетом Марковићем. Павле Пекић и Љубомир Бандовић су улогама које маестрално тумаче освојили публику широм региона.

На фестивалима који су одржани од Хрватске, преко Србије, до Македоније, освојили су бројне награде, међу којима су: Годишња награда за глуму Београдског драмског позоришта (оба глумца), Награда „Иво Сердар“ Љубомиру Бандовићу и награда „Златни смијех“ Павлу Пекићу на Фестивалу комедије у Загребу, у позоришту „Керенпух“, на Данима комедије и сатире равноправно су подијелили прву награду, на „Данима Зорана Радмиловића“ Павле Пекић је освојио награду „Зоранов брк“, а на данима комедије „Гола месечина“ у Скопљу Гран-при фестивала додијељен је Павлу Пекићу.

Превод текста за представу „Елинг“ радила је Невена Пецотић, сценографију Марија Калабић. Костимограф је Лана Цвијановић, са аститенткињом Мирном Илић, инспицијент и суфлер Станислав Младеновић.

Цијена улазнице износи 10 еура, а можете је купити на благајни дворане „Парк“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here