Реконструкција степеништа Елизе Дуковић Ломбардић

Радови на уређењу степеништа Елизе Дуковић Ломбардић које повезује Његошеву улицу и Јадранску магистралу, према пројекту Агенције за изградњу и развој града, одвијају се планираном динамиком. Вриједност радова које ће финансирати Општина Херцег Нови процијењена је на око 97.000 еура.

Kроз пројекат реконструкције коју изводи фирма Темко, степенице Елизе Дуковић Ломбардић,  ће добити љепши изглед, биће функционалније и безбједније казао је за РТХН, секретар за комуналне дјелатности Општине Херцег Нови Василије Сеферовић.

Василије Сеферовић

 – Извођач радова на адаптацији и поплочавању степеништа од Јадранске магистрале до Његошеве улице. Ријеч је о степеништу Елизе Дуковић Ломбардић. Радови се одвијају планираном динамиком. Обављено је пола посла. Агенција за изградњу и развој града је надзорни орган. Надамо се да ће у предвиђеном року степениште бити комплетно завршено и поплочано, очекује Сеферовић.

 Приликом обилних падавина, низ степениште се слијевају бујичне воде, што ће бити регулисано новим системом одвођења атмосферских вода.  

 – Направљени су одводни канали. И на тај смо сегмент мислили. Дуж степеништа биће постављена и нова расвјета, казао је Сеферовић.  

Рок за завршетак радова на реконструкцији степеништа Елизе Дуковић Ломбардић, које финансира Општина Херцег Нови са око 97.000 еура, је 90 дана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here