Едукативно вече о јужњачком року нa 54. Празнику мимозе

Вече посвећено рок музици јужних америчких држава, под називом „Прича о јужњачком року“, у оквиру програма 54. Празника мимозе биће уприличено вечерас у бистроу „Белависта“.

Тема овогодишњег издања је бенд са Флориде Lynyrd Skynyrd, а о њима, њиховој музици, као и утицају на свјетску рок сцену говориће познавоци јужњачког рока Ненад Витомировић, Дамир Чамџић и Јован Вучуровић.

Како за РТХН открива Давор Чамџић, биће то прича о јужњачком року уопште, као и о неким занимљивим детаљима везаним за временски период од краја 60-их година 20. вијека до данас, са освртом на Lynyrd Skynyrd.

– Када говоримо о фановима, највише их има Lynyrd Skynyrd, јер је то најомиљениј састав јужњачког рока, од настанка бенда до данас. Увијек су наступали под заставом конфедерације, чак су били на неки начин и у кампањи предсједника Џимија Картера, давне 1976. године – казао је он.

Манифеставија посвећена јужњачком року ове године је трећи пут у програму Празника мимозе. Публика је прошле године слушала предавање осаставу The Marshall Tucker Band, а у првом издању о екипи The Allman Brothers Band.

Почетак програма у бистроу „Белависта“ заказан је за у 19 сати, а улаз је бесплатан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here