Привредна комора: Најављена измјена сета пореских закона забрињавајућа

Привредна комора Црне Горе изразила је забринутост због најављених измјена сета пореских закона првенствено, због начина доношења у нетранспарентној процедури и без претходних консултација са пословном заједницом, али и чињенице да се њима регулишу области од изузетног утицаја на пословање.

-Умјесто очекиваног смањења намета привреди, најављеним измјенама пореских закона уводе се додатна оптерећења и привреда доводи у још тежи положај, при чему се занемарује сложени економски тренутак у којем се одвијају пословни процеси. Такође, занемарује се чињеница да ће предложене измјене пореза довести до раста цијена, смањења продаје, повећања обима сиве економије умјесто повећања прихода за државу.

Сматрају да су стабилан пословни амбијент и предвидљивост пореске политике значајни фактори у доношењу одлуке о инвестирању или наставку инвестирања у пословне операције.

-Оваквим измјенама закона се не шаљу такве поруке ни домаћим ни страним инвеститорима. Апелујемо да се процес измјене ових закона заустави, те предлажемо одржавање састанака доносиоца одлука са привредом, за који сматрамо да је кључан за усвајање и спровођење било каквих промјена по овом питању, саопштено је из Привредне коморе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here