Рађеновић: Ускоро већи број трајеката на линији Каменари – Лепетане

Трајектом „Василије“, компаније Брив (Briv construction ) јутрос је успостављена линија Каменари – Лепетане. Предсједник Управног одбора Морског добра Блажо Рађеновић за РТХН je казао да ће за сада саобраћати један трајект, али да ће у наредних седам до десет дана урадити хитну јавну набавку како би обезбиједили довољан број трајеката за несметано одвијање саобраћаја на овој линији.

На основу закључка Владе дата је обавеза Јавном предузећу Морско добро да у року од 45 дана организује посао на линији Каменари – Лепетане, подсјетио је Рађеновић.

-Ми смо све предузели како би прилагодили статут и прописе унутар предузећа за несметано обављање ове дјелатности. Један од корака који смо предузели, а који произлази из закључка Владе, је да више не постоји основ за уговор који је био на снази са Поморским саобраћајем и из тих разлога смо обавијестили Поморски саобраћај да се у законском року преузме трајектна линија, а законски рок је седам дана. Ми смо послали и понуду за преузимање запослених и пловних објеката који постоје унутар предузећа како би им адекватно одговорили, казао је Рађеновић.

Из медија су, како је казао, обавијештени да ће доћи до прекида трајектне линије.

– Ми нисмо остали без одговора и најавили смо покретање линије од 7 сати. Како они нису реализовали све техничке ствари до краја, а конкретно мислим на два пловила која су им даље стајала на привезишту у зони Морског добра, нисмо могли у вријеме које смо најавили да успоставимо трајектну линију, објаснио је Рађеновић.

За сада саобраћа један трајект и неће бити тачних временских полазака, али ће у наредних седам дана урадити све, хитну јавну набавку како би обезбиједили довољан број трајеката за несметано одвијање саобраћаја на овој линији.

– Ми преговарамо са двије фирме из Хрватске и Грчке. Најближи смо да са фирмом из Хрватске постигнемо договор, али потребне су све правне процедуре, хитан поступак о јавним набавкама који ће бити усаглашен на органима Владе ЦГ, казао је Рађеновић.

Превоз трајектом, како је казао Рађеновић, биће бесплатан док не заокруже цијели процес организације посла и успостављања несметане трајектне линије.

-Надам се да ћемо наредних дана имати сви разумијевање, јер највриједнији ресурс који посједује Црна Гора враћен је грађанима, казао је Рађеновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here