Држава преузима трајектну линију, Абазовић: Враћамо грађанима оно што је њихово и стајемо на крај арчењу државне имовине

Предсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић одржао је јуче састанак са представницима државних компанија и локалних самоуправа поводом питања будућности трајектне линије Каменари – Лепетани.

На састанку су сагледане могућности и размотрени модалитети преузимања трајектне линије од стране државе и постигнута сагласност о неопходности заштите јавног интереса у односу на приватне монополистичке фирме, саопштено је из кабинета предсједника Владе Црне Горе.

Састанку су присуствовали министар без портфеља Зоран Миљанић, предсједник УО ЈПМД и помоћник директора, Блажо Рађеновић и Никола Рађеновић, предсједник УО Барске пловидбе Милош Раичевић, члан УО Барске пловидбе испред мањинских акционара Александар Јововић, директорица Управе поморске сигурности Ивана Мартинић, предсједник Општине Тиват Жељко Комненовић, секретар Секретаријата за економију у Општини Тиват Ведран Божовић, потпредсједник Општине Херцег Нови Мирко Мустур и државни секретар у Министарству капиталних инвестиција др Исмет Латић.

Предсједник Владе Абазовић је истакао да Влада има интенцију грађанима вратити оно што је њихово, стати на крај арчењу државне имовине и преузети управљање трајектном линијом.

Током састанка представници ЈПМД упознали су премијера са чињеницом да је 41. Влада Закључком дала трајект Каменари – Лепетане на управљање без концесије приватној компанији која је имала бројне бенефите од државе и истовремено незадовољавајући однос са локалним самоуправама и Морским добром.

Током састанка размотрена је могућност преузимања пристаништа од стране Морског добра и привременог организовања превоза од стране те компаније.

Предсједник УО ЈПМД Блажо Рађеновић нагласио је спремност да државна компанија коју представља преузме овај посао, констатујући да би се тиме увећали приходи у односу на тренутни неповољни финансијски аранжман са приватном компанијом, наведено је у саопштењу из кабинета предсједника Владе Црне Горе.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here