Топле учионице у новским школама, остатак тражених енергената наредних дана

Shutterstock/Miroslav Lukić

Школама у Херцег Новом испоручене су одређене количине лож уља, а остатак очекују наредних дана. Претходно су из новских образовних установа послали колико енергената им је потребно до краја грејне сезоне, а у случају да се укаже потреба, из Министарства ће доставити додатне количине.

Директорице школа у Херцег Новом потврдиле су нам данас да су им стигле одређене количине лож уља, те да су учионице загријане. Проблема је било само првог дана јер се објекти нису гријали током зимског распуста па је било теже постићи потребну температуру у просторијама.

ОШ „Илија Кишић“ добила је и донацију у лож уљу, казала је директорица Снежана Мирковић.

– Крајем првог полугодишта стигла нам је донација нашег суграђанина Неђељка Неша Банићевића који је школи поклонио тону лож уља. То је гориво које сада користимо да загријемо школске просторије, а Неђу се искрено захваљујемо и на овај начин! Школа се редовно загријава, немамо проблема у снабдијевању енергентима, а из Министарства су нас обавијестили да ће нам сутра, у јутарњим часовима, стићи тражена количина од 7 тона лож уља. Било је хладније у понедељак јер се објекат није загријавао током зимског распуста иако су наставници долазили на посао, али већ јуче и данас је пријатна атмосфера у учионицама, казала је Мирковић.

Како су РТХН потврдили из Министарства просвјете, школама у Херцег Новом је опредијељено од 7 до 10 тона лож уља, што би требало бити довољно до краја грејне сезоне.

Из Министарства су истакли да је сва документација прослијеђена Југопетроплу од чије организације зависи даља испорука, те да су до сада били руковођени према приоритетима јер одређене школе нису имале нимало залиха.

Провјерили смо и са надлежнима у Југопетролу који су нам потврдили да испоруку лож уља настављају устаљеном динамиком и наредних дана.

Колика ће количина бити испоручена зависи и од капацитета школских резервоара, али опредијељене количине ће свакако бити достављене.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here