Измјене у Програму привремених објеката – нова аутобуска стајалишта на магистрали

Одлука о измјенама и допунама Одлуке о доношењу Програма привремених објеката на територији Општине Хецег Нови за период од 2019. до 2024. године наћи ће се пред одборницима локалног парламента на наредној редовној сједници, коју је предсједник Иван Отовић заказао за сриједу, 8. фебруар.

Како је за РТХН казао секретар за просторно планирање и изградњу, Владислав Велаш, допуна обухвата проширење Програма са 25 нових привремених објеката на подручју општине Херцег Нови, углавном на мање атрактивним локацијама, уз неколико интересантних новина.

Владислав Велаш, секретар за просторно планирање и изградњу

– Општина је на двије нове локације предвидјела нова аутобуска стајалишта, односно киоск испод зграде Црвеног крста и нови пројекат, који је у плану, испод Дома здравља, гдје је такође предвиђено стајалиште са киоском. Углавном су на ривијери штандови, паркинг код зграде Црвеног крста у Баошићу – наводи он.

Предвиђена је изградња спортских отворених терена у Бијелој, поред зграде Дома културе, као и неколико нових билборда.

 – Измјенама закона билборди су сврстани у привремене објекте. То су углавном постојеће локације, билборди које смо евидентирали и увели у регулативу, па су сви у обавези да буду на некин начин легализовани – објашњава Велаш.

Највећи број локација налази се у мјесној заједници Баошић, за коју још увијек не постоји важећа планска документација, па власници немају другог избора него да се региструју кроз привремене објекте.

У Секретаријату су уочили и неколико недостатака у Програму привремених објеката, који ће новом Одлуком бити ријешени, информише Велаш.

– Посебно бих истакао киоск испод школе на Топлој. Свједоци смо свакодневног заустављања великог броја аутомобила. Паркирају се и укључе сва четири жмигавца, па се стварају гужве, тако да је кроз овај програм једна од локација која је укинута управо тај кисоск – казао је Велаш.

Разлози за измјену Одлуке произилазе из потребе да се Програм привремених објекта допуни новим додатним локацијама, као и да се измјени у дијеловима који су препознати као мањкавост, а све према потребама грађана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here