Карате репрезентација ЦГ на Европском првенству у Ларнаки

Фото: Карате репрезентација ЦГ фб

Црногорска карате репрезентација отпутовала је јутрос на Европско првенству за кадете, јуниоре и млађе сениоре  које ће бити одржано у Ларнаку  на Кипру. Од петка до недеље за медаље  бориће се 30 каратиста – 23 у борбама и седам у катама.

У конкуренцији од 1 136 такмичара из 48 репрезентација  Европе из Херцег Новог на овом такмичeњу учествују млађи сениор Немања Микулић (КК Бијела) у борбама у категорији до 84kg, јуниорка Леа Марић до 66 kg (Шотокан  Херцег Нови) кадет Ненад Ђуричић до 63 kg (КК Бијела) и Јована Дамјановић до 61 kg (Омладинац).

Као селектор кадета на првенство Европе  путује и Слађан Микулић тренер КК Бијела.

-Добро и вриједно се у протеклом период радило за ово првенство што на заједничким припремама што по клубовима. Шампоинат у Ларнаки је прилика да се наши такмичари окушају у елитној конкуренцији јер ријеч је о наступу великих свјетских звијезда овога спорта и на Кипру. Надам се новој потврди високог рејтинга црногорског каратеа.Очекујем уз повољан жреб и мало среће и да бар једна медаља са овог такмичења стигне у Херцег Нови рекао је пред  пут  за Кипар- за наш портал  Слађан Микулић тренер карате репрезентације за кадете.

Првог такмичарског дана, у петак, на програму су кате у свим узрасним категоријама и кадети у борбама.

За суботу предвиђене су борбе у конкуренцији јуниора и млађих сениора, док су у недељу мечеви за медаље.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here