Зима 2023: Сервисне информације

Промјењиво облачно, повремено киша, у сјеверним, а понегдје и у вишим централним предјелима снијег и сусњежица. Ујутру или пријеподне очекује се више падавина, које ће током дана ослабити. Мјестимично ће бити и дужих периода сувог времена. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера, увече у појачању, источни. Највиша дневна температура ваздуха од -1 до 11 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
Саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима, уз мјестимично смањену видљивост. Скрећу пажњу на учестале одроне. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу. Због одрона у мјесту Соколовина на регионалном путу Мојковац – Ђурдјевића Тара саобраћај је у прекиду за све врсте возила. Такође због одрона на регионалном путу Р-13 Колашин – Матешево саобраћај је на ауто путу дозвољен само за путничка возила, а остале категорије возила се упућују на магистрални пут Подгорица – Колашин преко Платија. На магистралном путу Рожаје – Беране у мјесту База због одрона је обустављен саобраћај за све категорије возила, и преусмјерен на локални пут. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 12 саобраћајних незгода у којима је једна особа нажалост погинула, једна особа је задобила теже, а једна лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 11 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7:30 сати, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 9:20, 15:15 и у 18:35. Два лета су за Истанбул, а по један за Краков, Брисел, Љубљану и Беч. Из Тивта данас само три лета за Београд; „Аir Serbia“ у 8:00 и у 15:20, а „ir Montenegro“ у 10:25.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда јутрос касни 35 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују у 8:00 сати. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Јутрос је у наш град први стигао „Банбус“ из Београда, а за њим ће „Lalatović travel“ из Модриче, „Blue line“ из Новог Сада, „Јадран експрес“ из Београда, „Божур“ и „Ленс“ из Суботице и „Ласта“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 “Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here