Настављена потрага за дјечаком

Потрага за тринаестогодишњим дјечаком којег је у уторак вече, у близини хотела “Плажа”, талас повукао у море, настављена је јутрос.

Како је за РТХН казао Златко Ћировић, начелник Службе заштите и спашавања, још није потврђено да ли ће се у потрагу укључити хеликоптер Војске Црне Горе.

-До један сат послије поноћи смо, са припадницима Управе полиције, обилазили приобални терен од Њивица до Мељина. Јутрос прије 7:00 сати смо опет били на мјесту гдје је дјечака талас повукао у море, одакле је настављен активни обилазак терена. Јуче је одобрен захтјев за укључивање хеликоптера у потрагу, и у сталној сам комуникацији са пилотима Војске Црне Горе. Тражили су информацију о временским условима, тако да још није потврђено да ли ће се, и када, хеликоптер укључити у потрагу. И данас ће припадници Добровољног ватрогасног друштва Луштица наставити обилазак локација на Росама и Жањицу, казао је Ћировић. 

Јутрос ће бити настављена и потрага у мору која је јуче послијеподне обустављена због лоших временских услова, потврдио је за РТХН начелник Центра Безбједности Предраг Жижић.

-Због јаких таласа, мутног мора и слаба видљивости службеници Управе поморске сигурности и рониоци су јуче послијеподне прекинули потрагу у мору, док су припадници Центра безбједности, Граничне полиције, Службе заштите и спашавања и Комуналне полиције наставили претраживање приобаља.

Како је за РТХН казао Данило Мијајловић, руководилац Регионалног центра за обуку ронилаца потрагу ће наставити у јутарњим сатима, а једна њихове екипа остаће са припадницима осталих служби на терену.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here