Данка Ковинић заустављена на старту Аустралијан опена

Фото: https://ausopen.com/

Најбоља црногорска тенисерка, Новљанка Данка Ковинић није успјела да се пласира у друго коло грен слем турнира Аустралијан опен, пошто је поражена од Американке Лорен Дејвис 2:1, по сетовима 1:6, 7:6, 6:1.

Данка је силовито почела меч и први сет ријешила у своју корист за мање од пола сата игре. Уз три аса, искористила је двије од три брејк-лопте и имала предност у винерима 6:5. У уводном сету Дејвис је направила чак 12 неизнуђених грешака, а Данка само двије.

У другом сету Данка је успјела да анулира брејк заостатка, а у седмом гему Американка је на свој сервис имала предност 30:0, када је меч због кише прекинут први пут. Прекид је изгледа више одговара Дејвисовој, која овај сет осваја након тај брејка.

Одлучујући сет боље је почета америчка тенисерка, пошто је повела 2:0, Ковинић је вратила брејк за 2:1, али је дозволила противници да јој одузме сервис. Меч је други пут прекинут при резултату 4:1. Данка до краја сусрета није имала концентрације за прекорет.

Меч је трајао 2 сата и 23 минута, Ковинић је имала чак осам дуплих сервис-грешака. Дејвис, тренутно 57. на планети, имала је предност у винерима 25:14, док је број неизнуђених грешака био изједначен 42:42.

Пораз ће Ковинићку извјесно је коштати значајнијег губитка позиција на WТА листи, будући да је на Аустралијан опену, првом од четири највећа грен слем турнира сезоне, прошле године играла у 3. колу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here