УП: Одузето 40.333 комада петарди и 143 ватромета

Илустрација

Службеници Управе полиције су, у циљу спречавања недозвољене трговине и злоупотребе пиротехничких средстава, као и сваке године на територији цијеле државе у периоду од 20. децембра 2022. године до 15. јануара 2023. године реализовали оперативну акцију „Петарда“.
Такође, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова – Директоратом за заштиту и спашавање, иницирано је доношење Наредбе о забрани продаје и употребе пиротехничких средстава разреда II – петарди, за период 2022/2023 година.

-Спровођење планске активности првенствено је имало за циљ дјеловање ради сузбијања нелегалне продаје као и употребе пиротехничких средстава разреда II – петарди, нарочито од стране малољетних лица.
Током спровођења ове оперативне акције, службеници Управе полиције су самостало и у сарадњи са другим надлежним службама, вршили обилазак локација (у близини школа, пијаца, тржница и др. мјеста), гдје се у претходном периоду вршила нелегална продаја пиротехничких средстава, саопштено је из УП.
Том приликом, како наводе, одузето је укупно 40.333 комада петарди и 144 комада ватромета, различитих врста.
У наредном периоду службеници Управе полиције, наставиће са спровођењем активности из своје надлежности, како би се у потпуности сузбила нелегална и недозвољена продаја пиротехничких средстава разреда II – петарди.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here