Комуналне службе спремне за временске непогоде

Све комуналне службе су у приправности и спремне да интервенишу у случају невремена, на које је упозорила Управа заштите и спасавања МУП-а Црне Горе.

Према ријечима в.д. начелника Службе комуналне полиције Борислава Обрадовића, координација са свим службама је добра и за сада нема проблема у функционисању комуналне инфраструктуре и безбједности саобраћаја:

– Стање безбједности саобраћаја на локалном нивоу, у општини Херцег Нови, у протеклом периоду, било је задовољавајуће. Уочен је смањен број прекршаја због непрописног паркирања. Све службе које су задужене за чишћење локалних путева су у приравности и превентивно дјелују, тако да не би требало да буде неких већих проблема у саобраћају и проходности путева. Апелујемо на возаче да обрате пажњу због најављених елементарних непогода у наредном периоду, са обилном кишом и олујним вјетром, навео је Обрадовић.    

Зимске службе  су у приправности и спремне су да дјелују и у залеђу Херцег Новог, у случају сусњежице, снијега и леда. Службе су задужене на путним правцима Камено – Убли, Петијевићи – Крушевице – Врбањ. Радници сектора одржавања путева Комунално – стамбеног предузећа и кооперанти са механизацијом су на терену, с обзиром да су могући одрони, наноси на путевима.

 – Запослени у Сектору за одржавање локалних путева и водотокова завршили су ових дана чишћење канала и ригола на путном правцу Диздарица – Борићи као и чишћење ригола на путном правцу Ситница – Петијевићи, саопштили су из Комунално – стамбеног предузећа.

Подсјећају да је обавезна употреба зимске опреме и опрезна вожња. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here