Дијете повријеђено од експлозије петарди

Фото: Илустрација

Од експлозије петарди тешке повреде задобио је тринаестогодишњи дјечак из Херцег Новог. Он је јуче примљен на Институт за болести дјеце у Подгорици.

Директор Института и дјечији хирург Велибор Мајић саопштио је у „Бојама јутра“ на  ТВ Вијести да су дјечаку петарде експлодирале у крилу и да је транспортован из Опште болнице Мељине.

– Задобио је мултипле повреде јер је дошло до екслозије петарди које су му биле у крилу. Дијете има повреде трбушног зида и има оштећење слуха, повреду ока, опекотине на бутинама и руци. Он је тренутно стабилно, планирана је оперативна интервенција по смиривању упалног процеса и збрињавање повреде – казао је Мајић.

Он је рекао да се тренутно у Институту превија 15 дјеце која су задобила повреде од употребе пиротехничких средстава, поред два драстична случаја која су, како кажу, најгора у посљедњих неколико година. Један се односи на случај из болнице Мељине, а други на дјечака који је задобио повреде шаке због коришћења ватромета.

Мајић је апеловао на родитеље да не дозволе дјеци да буду у додиру са пиротехничким средствима. Кључна је, како каже, едукација, да дјеца схвате да то није игра, него врло опасно средство које може да им остави посљедице за читав живот.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here