Аџић: Интензивираћемо обиласке здравствених установа

Фото: Министарство унутрашњих послова

Министар унутрашњих послова Филип Аџић пружио је  подршку запосленима у јединицама Завода за хитну медицинску помоћ који су се данас окупили апелујући да им се омогући да раде без бојазни да ће бити изложени немилим догађајима.

Министар је, обраћајући се медицинским радницима окупљеним у Подгорици, исказао  разумијевање за тежину и одговорност њиховог хуманог позива. Подсјетио је да је Министарство унутрашњих послова од прошле године омогућило да полицијски службеници свакодневно обилазе здравствене установе. „Свакако да немиле сцене којима смо свједочили намећу потребу да појачамо наше активности у том правцу, те ћемо у наредном периоду интензивирати обиласке“, поручио је министар.

Министарство унутрашњих послова ради и на јачању кадровских капацитета, чиме ће се свакако створити предуслови да полицијски службеници буду присутнији у здравственим установама и на тај начин квалитетније заштите запослене. Држава ће адекватно одговорити на све покушаје  угрожавања безбједности здравствених радника, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here