Украшени излози да град засија најљепшом празничном бајком

Јелке, Дједа мразеви, новогодишњи декоративни предмети само су неки од мотива, које украшавају излоге привредних и угоститељих објеката у граду.

Оцјењивање декорације дио је акције градске Туристичке организације, под називом „Излози причају најљепшу бајку“, на коју се одазвао велики број привредника. Најбољи и најмаштовитији излози биће награђени на сутрашњој свечаности у Градској кафани, казала је чланица жирија Кристина Милатовић, из Туристичке организације Херцег Нови: 

– Циљ акције је да подстакнемо наше привреднике, који се труде да допринесу празничном духу, кроз креативност и машту декорације излога. Радујем ме што се одазвао велики број привредника. Ове године у двије категорије оцјењујемо излоге. Једну категорију чине угоститељски објекти и ресторани, док с друге стране су сви остали конституенти наше привреде, а међу њима има пријављених власника пекара, бутика, теретана и других објеката, навела је Милатовић.        

 Трочлани жири у којем су, осим Милатовић испред Tуристичке организације и академска сликарка Анита Шимић (предсједница жирија) и Олга Вукмировић уредница филмских програма Херцег Феста. Жири ће Одлуку о најљепше уређеном излогу ће донијети на основу четири критеријума: 

– То су површина декорисаног излога, коришћење традиционалних празничних елемената, материјали, те креативност и општи утисак празничног духа.  Новљани су иновативни и креативни. За уљепашне излоге потрудили су се не само они, који су се пријавили већи и други, што видимо да их је све више како се празници приближавају. Сви су заиста допринијели да град засија најљепшом празничном бајком, оцијенила је Милатовић.  

Kолико су били маштовити те, шта мисле о овој акцији Туристичке организације РТХН је провјерио са појединим власницима објеката, који су дио акције.

Милица Познановић истиче да се потрудила заједно са сестром, са којом води бутик, да оригиналном декорацијом допринесу празничном изгледу града:

Милица Познановић

– Веома смо одушевљени акцијом, што можемо да покажемо своју декорацију. Акција је била и подстицај да се још више потрудимо да уљепшамо излог. Путовале смо много и обилазећи европске градове, добиле смо идеју како да украсимо излог, прича Познановић.

 Власница златарске радње Алиса Бижу унијела је новине у украшавању радње и нада се награди:

– Пријавила сам се чим сам чула за акцију. Ту идеју бијеле јелке и тог излога сам пренијела из моје радње, која је била у Монтреалу, тако да сам унијела нешто ново. Драго мије што учествујем у овој манифестацији и одазваћу се сваком приликом која буде. Већ имамо идеју, како ће то изгледати за Празник мимозе, казала је Бижу.  

Најуспјешнијима у акцији „Излози причају најљепшу бајку“ награде ће бити уручене сутра ( четвртак ) у 13 часова у Градској кафани.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here