Институту Игало уплата из Фонда за здравствено осигурање

Представници Одбора директора и в.д. извршног директора Института „Др Симо Милошевић“, др Саво Марић и премијер Дритан Абазовић договорили су данас модел по којем ће у наредном периоду рјешавати нагомилане проблеме овог здравственог центра.

Како за РТХН прича др Марић, иако је овај разговор очекивао раније, најважније је за почетак ријешити акутне проблеме.

Фото РТХН: др Саво Марић, в.д. директора Института Игало

– Прије свега одблокирати рачун, који је у блокади мјесец и по, исплатити новембарске плате радницима и обезбједити нормално пословање на почетку 2023. године. Усагласили смо се у ставовима. Премијер је прихватио наше сугестије, сагласан је са њима и као предсједник Владе Црне Горе даће додатни импулс да се ти предуслови остваре, како би у првим радним данима Нове године ријешили ове проблеме – истиче он.

Уплату средстава на рачун Института за ове дугове, како наводи, очекује преко Фонда за здравствено осигурање почетком јануара.

– За будућа рјешења, пословање Института и наше планове договорено је да упознамо премијера. Да ли ће он имату неку сугестију или предлог на све то, видјећемо. Ми имамо начин и предлог како да консолидујемо рад Института, да не будемо више тема разговора на Влади и да не долазимо свако мало у Подгорицу да тражимо помоћ – казао је др Марић.

Након уплате средстава из Фонда, радници могу очекивати исплату новембарских плата.

Састанку је присуствовао и предсједник Одбора директора Батрић Контић и представница државног капитала у Одбору, Марија Миличковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here