У локалној управи изненађени смјеном др Горана Комара

Одлука о смјени директора Дома здравља Херцег Нови, др Горана Комара изненадила је коалиционе партнере у Општини Херцег Нови.

Како је за РТХН казао предсједник Општине, Стеван Катић, ван памети је смјењивати директора изабраног на конкурсу за мандат од четири године, само због политичких калкулација.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

– Таква одлука неприхватљива је за све конституенте власти у Херцег Новом, да се један уважени грађанин који је заслужан за овај град, разрјешава на такав начин и преко ноћи. Знамо да је предводник читаве приче министар здравља, који у  овом моменту, када се дешавају ствари на државном нивоу, када паралемнтарна већина поново покуша да се окупи, покушава да лови у мутном, смјењује директоре и поставља своје кадрове. То је апсолутно недопустиво. Оглашаваћемо се у наредном периоду и тражити да се то рјешење под хитно поништи и др Комар врати на мјесто директора – наводи он.

У локалној управи су затечени смјеном др Комара без образложења, истиче Никола Радман из коалиције „Црно на бијело“.

Никола Радман, „Црно на бијело“

– Константно се догађа да идемо са једне лоше ситуације на још гору. У овом тренутку је незахвално рећи нешто о том новом директору, колико је он адекватан за ту позицију – казао је Радман.

Предсједник Скупштине Иван Отовић није желио да коментарише досадашњи рад др Комара, нити новог вд директора Дома здравља, али истиче да је упитан начин на који је све урађено.

Иван Отовић, предсједник Скупштине општине

– Не знамо зашто је смјењен бивши, а именован нови директор, који је сада у вд стању, али се поново показало да се локална самоуправа и ми, као носиоци политичких функција у Херцег Новом не обавјештавамо нити консултујемо око овако важних тема – истиче он и додаје да овакви исхитрени потези утичу како на грађане и политичаре у локалу, тако и на конституисање власти на државном нивоу.

Отовић је апеловао да се ова одлука размотри још једном, јер на првом мјесту мора бити јавни, а не уски политички интереси.

Овако исхитрен потез Министарства здравља, без oбјашњења локалној управи и без адекватне замјене, није добар за Херцег Нови, сматра Марко Лучић из групе грађана „Нови побјеђује“.

Марко Лучић, „Нови побјеђује“

– Апелујем на републичке власти, да за питања на локалном нивоу, консултују локалну управу. Мислим да је прошло вријеме диктатуре, кад се наређивало. У овој ситуацији, када су за неких 300 еура умањене плате изабраним љекарима, носиоцима наше здравствене заштите, ово није нимало добар потез – казао је он.

Одборник Новске листе, Јован Суботић наводи да оваква одлука никако не одговара грађанима Херцег Новог.

Јован Суботић, Новска листа

– За разлику од наших колега, у Новској листи нисмо изненађени оваквим развојем догађаја, на шта смо указивали у прошлости. Дешавале су се друге смјене и постављења, а то смо назвали „подгорички модус операнди“, што је поново сада на дјелу. Људи који стоје иза свега овога показали су право лице почетком ове године и настављају, изненађења нема – истиче он.

Др Горана Комара на позицији директора Дома здравља Херцег Нови, замјениће доскорашњи службеник Комуналне полиције, Алекса Ђекић.

8 COMMENTS

 1. Lokalna vlast na celu sa Katicem treba da trazi od Dritana koji je tzv.rukovodeci vlade da ponisti ovu odluku i da istovremeno zatrazi da razresi Scekica sa svih funkcija,u protivnom ni jednu odluku vlade necemo prihvatati.A otovicu ako nije jasno neka odstupi sa funkcije i neka ponovo procita politicki bukvar.
  NIJE HERCEG NOVI BERANE!

 2. Kakav god da je dr Komar , komunalni policajac ne moze biti bolji ! Smijenjuju nase novljane a dovode nam za direktore neke koji ne znaju ni sta je spric i igla !!!

 3. Министар је бољи од Монти Пајтона! Да видимо каква каријера се смијеши новским комуналним чистачима улица!

 4. Gradsku čistoću nam vodi vatrogasac, Dom zdravlja policajac…
  Ajde da se skupimo na pjacu ispod Gradskog sata i glasno pjevamo: „Kad naš brod tone, tone, i zvona zvone…“ Pun tekst pjesme se može naći na smartfonu.
  Poslije se možemo spustiti na Škver i baciti pod mulo, ali to baš nije obaveza.
  More je još vrlo hladno…
  Treba biti optimista! Bolje je popiti kafu ili lozu i pričati škerce u vezi novske sudbine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here