Боћање: Новљани солидни на Бежаниској коси

У Београду је од петка до недеље, у организацији Боћарског клуба “Нови Београд” одржан међународни турнир у дициплинама парови и прецизно, на којем је учестовало 16 клубова Црне Горе, Словеније, Хрватске и Србије.

Из Црне Горе на турниру су учествовали „Вал“ и „Мељине“ из Херцег Новог и „Маини“ из Будве; из Словеније: „ Илирска Бистрица“, „Трата“, „Скала“, „Сежана“ и „Постојна“: из Хрватске: „Метковић“, „Зрињевац“, „Истра“, „Трпасњ“ и „Пула“ и из Србије: „Динара“, „Козара“ и три екипе “Новог Београда”.

Екипе су биле распоређене у четири групе. Првог такмичарског дана на програму је било разигравање парова по групама, четвртина финала и полуфинале. У прецизном избијању била су два круга елиминација.

У паровима екипа „Вала“ у саставу Ђуро Милановић и Давор Шканата је побједила пар „Козаре“ 10:3, а поражен је од „Новог Београда“ 19:8. Екипа “Мељина” у саставу Марко и Трипо Луковић и Боро Јуришић је поражена од „Динаре“ 13:1, „Мељине“ – „Трпањ“ 5:2 и „Мељине“ – „Динара“ 6:9. У четвртфинале се пласирала екипа „Мељина“, док “Вал” није прошао групу. „Мељине“ су у четврфиналу поражене од „Илирске Бистрице“ 13:4, која је на крају тријумфовала у овој дициплини. У финалу парова, „Постојна“ је била убједљива против „Новог Београда 3“ – 10:5, док је „Сежана“, у мечу за 3. мјесто славила против „Илирске Бистрице“ 9:3.

У прецизном избијању Ђуро Милановић из „Вала“ у првом кругу елминација, као и Боро Јуришић из “Мељина”, имали су по 10 погодака.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here