Комар смјењен са мјеста директора Дома здравља

Министар здравља Драгослав Шћекић смјенио је са мјеста директора Дома здравља др Горана Комара.

Како је за РТХН казао др Горан Комар, Одлуку о разрјешењу је добио писмено, а коверту му је уручила секретарица.

-Социјалистичка народна партија Црне Горе је у сагласју свог политичког вођства, господина Јоковића и госпође Ђуровић, а путем инструмента – министра здравља, господина Шћекића, условила смјењивање на конкурсу изабраног директора, свакако уз учешће основне херцегновске организације СНП-а и придружених структура, наводи Комар.

На чело ове установе је изабран након девет мјесеци проведених у својству вршиоца дужности и како истиче, то је био најтежи период у историји ове здравствене установе.

-На почетку мандата донио сам одлуку да наставим да радим и непосредним стручним ангажовањем подупрем колектив. Током замаха ковид епидемије радио сам и у ковид амбулантама, отварао допунске амбуланте и радио у њима са најбољим сестринским кадром. Као љекар и као директор нисам се окористио нити једним центом који ми није припадао, казао је он.

Образложења о смјењивању су формалне природе усмјерена на пропусте у форми Уговора о допунском раду, које је произвела лоша правна служба.

-У оваквим случајевима, као што то увијек бива, тражи се формално образложење, те ћу у току седмице потражити правну помоћ.

Како сазнајемо, на мјесто директора херцегновског Дома здравља именован је Алекса Ђекић.

7 COMMENTS

 1. Nesto je trulo u drzavi Crnoj Gori: Neka trula i prevrtljiva stranka zahvaljujuci glasovima u Plevljima,Bijelom polju i sl.osvoji cak 2 posto glasova i zahvaljujuci tome i udjelu u vladi postavlja nama,ovdje u Boki,u Herceg Novom svoje ljude.Ili smjenjuje kako ona oce.Bokelji,ne bilo vas,kao sto vas i nema! Da vam “ ene“ Scekic odlucuje!
  Propalo se.

 2. U demokratskom društvu javnost ima pravo da sazna obrazloženje zbog čega je izvršena smjena neke javne ličnosti. Nismo valjda do toga došli da moramo ćutati ili samo blejati kao ovce.

 3. 30.10.2015.
  NAČELNIK KOMUNALNE POLICIJE U HERCEG NOVOM ZORAN BIJELIĆ I TROJICA KOMUNALNIH POLICAJCA SRĐAN MIKULIĆ, MILORAD DABOVIĆ I ALEKSA ĐEKIĆ DANAS SU DOBILI POTVRDU O ZAVRŠENOJ OBUCI NA POLICIJSKOJ AKADEMIJI U DANILOVGRADU, PO PROGRAMU OBRAZOVANJA ZA ZANIMANJE KOMUNALNI POLICAJAC.ONI SU PRVI SLUŽBENICI HERCEGNOVSKE KOMUNALNE POLICIJE KOJI SU ZAVRŠILI OBUKU.
  Njih četvorica su sa kolegama iz drugih crnogorskih opština prošli teorijsku i praktičnu obuku koja je trajala pet sedmica.
  Prema novom Zakonu o komunalnoj policiji, svi komunalni policajci moraće da prođu obuku i polože ispit pred Komisijom da bi dobili sertifikate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here