Реаговање: Натпис на спомен плочи Јефту Гојковићу вандалски чин

Спомен обиљежје Јефту Гојковићу, некадашњем начелнику Општине Херцег Нови, наружено је преко ноћи вандалским актом за сада непознатих појединаца.

Општина Херцег Нови и Секретаријат за културу и образовање најоштрије осуђују починиоце, који су оваквим дјеловањем показали бахатост, недостатак кућног васпитања и непоштовање свог града, саопштено је из локалне управе.

Натпис представља увреду за грађане Херцег Новог, јер је њиме наружен споменик у част знаменитог Новљанина, човјека чије дјело има посебан друштвени, културни, економски и историјски значај за наш град.

– Сматрамо да је важно његовати културу сјећања на личности које су оставиле дубок печат у историји Херцег Новог, због чега локална управа подизањем спомен обиљежја показује да познаје, признаје и поштује све оне који су свој живот и дјело уградили у овај град. Нажалост, неки од суграђана не препознају значај те мисије, што за посљедицу има овакав вид примитивног понашања, које је недостојно града са богатим културним и историјским наслијеђем – наведено је у саопштењу.

Општина Херцег Нови ће предузети хитне мјере да натпис буде уклоњен. Такође, позивамо надлежне из Управе полиције да открију ко стоји иза овог прекршаја и казне починиоце.

Из локалне управе апелују на суграђане да Херцег Нови доживљавају својим на прави начин, тако што ће га поштовати и чинити љепшим, јер се на лицу града осликава понашање и васпитање свих нас.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here