Обилне падавине у кратком времену поплавиле Илијин парк

Током обилних падавина, долази до плављења многих локација у граду. Једна од њих је и локација на углу Норвешке и Скојевске улице у Игалу.

Породица Живановић као и бројни становници у овом дијелу града сами ријешавају проблеме и чисте шахтове.      

Мјештанин Станко Живановић не види да се ради на рјешавању самог проблема:

 –  Kада је год велика киша то нам је горући проблем. Деси се да је вода на све стране, а имају четири шахта, чији отвори нису одговарајући. Кад је киша излазим са грабуљама и чистим. Ту треба трајно рјешење за одвођење атмосферских падавина. Воде се највише изливају у парку и код дјечијег игралишта, као и у околним објектима, навео је Живановић.

Под водом је било и дјечије игралиште и Илијин парк у Игалу.

Да је потребно ријешење констатовао је и предсједник МЗ Игало, Зоран Савковић. Интензивно се тражи начин како би овај дио града био уклоњен са мапе критичних тачака током падавина. За то вријеме и екипе Комунално стамбеног су биле на терену.

Директор Комунално стамбеног предузећа Борис Сеферовић је за РТХН казао да нису имали никакве пријаве ни по систему 48 и Комуналне полиције.   

 – Након вашег обраћања одмах смо изашли на лице мјеста и установили да је већ сва вода нестала и да су шахтови чисти, након престанка интензивних падавина. Проблем је што се у пола сата скупи огромна количина воде, коју ни једна атмосферска канализација и шахтови не могу прихватити. Свакодневно екипе чисте канале. Додатни проблем је и лишће које опада. Видим да су одговорни људи који живе у комшилуку и одмах су притекли да очисте шахтове, оцијенио је Сеферовић. 

У плану је реконструкција Илијиног парка гдје би се морала одрадити и атмосферска канализација у овом дијелу Игала.

Возило Чистоће Херцег Нови

Радници комуналних предузећа раде непрекидно на терену и између густих капи кише, купе лишће, чисте јавне површине и одводне канале на подручју цијеле Општине Херцег Нови. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here