Исплаћено 98 одсто дјечијих додатака

Од укупног броја чекова за исплату дјечијих додатака, које је Министарство рада и социјалног старања предало Пошти Црне Горе, кориснике на шалтерима пошта још увијек „чека“ око 2 одсто неисплаћених додатака.

Како је саопштено из Поште Црне Горе, Министарство рада и социјалног старања је Пошти уручило 104.170 чекова за исплату дјечијих додатака на територији цијеле државе. Прије почетка доставе, уважено је 7.414 захтјева корисника који нису жељели да им се новац исплати на адреси, већ на шалтеру поште.

Од 96.756 исплата предвиђених за доставу на кућну адресу, од 17. до 21. новембра успјешно је реализовано 95 одсто. Преостали дио чекова враћен је за исплату на шалтеру већином због нетачне, односно непрецизне адресе или чињенице да корисник није био на адреси. Ови дјечији додаци исплаћивани су на шалтерима претходних дана. У овом тренутку, још увијек je неисплаћених око 2 одсто од укупног броја који је Пошта Црне Горе преузела од Министарства рада и социјалног старања.

– Искуства приликом прве доставе дјечијих додатака за дјецу до 18 година на цијелој територији Црне Горе, помогла су нам да конкретизујемо начине на које ће Пошта Црне Горе унаприједити процес исплате и омогућити корисницима бржу и једноставнију исплату овог примања. С друге стране, користимо прилику да подсјетимо грађане на обавезу постављања кућних поштанских сандучића, како би нашим колегама поштарима омогућили да на адекватан и сигуран начин уруче обавјештење, уколико корисник није на адреси – наводе из Поште.

Подсјећају да сандучић мора бити означен именом и презименом власника, односно корисника објекта, бројем стана, породичне стамбене зграде или пословног објекта. Треба бити постављен на приступачном мјесту, на начин да омогући сигурност и тајност поштанских пошиљака.

Кућни поштански сандучић је крајња и важна тачка доставе која у многим случајевима одређује квалитет и брзину доставе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here