Изложба слика Јасмине Сеферовић сутра у Спа галерији

 У „Спа галерији“ Института Игало сутра (четвртак, 1. децембар) ће бити отворена изложба наше суграђанке Јасмине Сеферовић.

Ријеч је о другом самосталном представљању ауторке, која је учествовала и на више колективних изложби. Мотиви и технике су разноврсни, о чему свједочи и сам назив поставке „Херцег Нови и још понешто“, објашњава за РТХН Јасмина Сеферовић.

Јасмина Сеферовић, сликарка

– Има различитих тема и обрада, има и акварела, и уља и акрила. Ја не радим, као што обично раде сликари, са једном одређеном темом да је разрађујем, него како дође инспирација, тако урадим слику. Осим мотива самог града, то „још понешто“ су, на примјер, обала, свјетлост, рибари, барке, живот у Херцег Новом, понека светиња, прилази  цркви, у ствари нешто што представља живот.

Сликањем се бави читавог живота, а потпуно му се посветила последње деценије, проналазећи инспирацију у љепоти око себе.

– Цијелог живота то радим, али пошто сам била посвећена породици, док нисам завршила тај задатак нисам могла да се посветим овоме што волим. Прије једно десет година интензивно стварам, сад имам простора, времена и могу да се посветим овоме у потпуности. Мало сам узимала часове, мало су ми помагали академски сликари, моји пријатељи, више сама и то је то, то је моје дјело и велика љубав према сликарству и Херцег Новом, Боки Которској, то је заиста неисцрпна инспирација. На крају крајева, емоције покрећу цијели свијет, поручује Сеферовић.

У поставци је око 40 радова, које жели да подијели са пријатељима и љубитељима сликарства, а највише воли да комбинује технике.

– Овдје има преко 40 радова малих формата. Акрил ми је лакши за рад, али уље је испред свих. Међутим, најчешће на мојим сликама, пошто нисам професионалац, користим акрил и уље заједно. То је нешто што, мислим, даје неку пуноћу слици, објашњава Сеферовић.

Изложбa „Херцег Нови и још понешто“ Јасмине Сеферовић биће отворена сутра у 18:00 сати у „Спа галерији“ Института Игало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here