У петак исплата пензија

Фото: илустрација - Pixabay

Исплата пензија за октобар почеће у петак 18. новембра. Како наводе из Фонда за пензијско и инвалидско осигурање, нови износ најнижих пензија од 253,61, биће исплаћен путем два чека преко Поште Црне Горе или двије уплате на текући рачун банке, у зависности од начина исплате пензије.

Стручна служба Фонда је у обавези да по службеној дужности донесе рјешење о превођењу на нови износ најниже пензије од 253,61 еура за све кориснике чија је пензија била у интервалу између ранијег и сада важећег износа најниже пензије.

-С обзиром да се ради о великом броју пензионера за које треба донијети посебна рјешења, до окончања овог поступка, за све њих ће пензија за октобар од 253,61 еура бити исплаћена путем два чека преко Поште Црне Горе или двије уплате на текучи рачун банке, у зависности од начина исплате пензије, наводе у саоопштењу Фонда ПИО.

Просјечна пензија за октобар износи 359,31 еуро, а укупна средства потребна за исплату права из пензијског и инвалидског осигурања за претходни мјесец  износе 431,05 милиона еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here