Влада интезивно ради на рјешавању проблема Болнице Мељине

Министарство здравља је у одговорима на питања редакције РТХН поручило да неће одустати од повратка Болнице Мељине у државно власништво, као и да су изненађени пријетњама локалне самуправе, које се односе на блокаду граничних прелаза.

Из Министарства Здравља поручују да док се Влада интензивно бави изналажењем дугорочног рјешења и предузима све мјере, са чим су упознати надлежни органи, као и ПЗУ Болница Мељине, локална самоуправа – која је такође у посједу тих информација, из политичких или само њима знаних разлога дезинформише грађане и ствара атмосферу хаоса, која носи печат свих, само не њих. 

Влада Црне Горе формирала је Радну групу која ради на рјешењу проблема Болнице Мељине, додају из Министарства здравља.

Министар финансија Александар Дамјановић је истакaо да су у току арбитражни, парнични, кривични и стечајни поступак, као и да су вођени озбиљни разговори са Специјалним државним тужилаштвом.

– Покушаћемо да између најгоре опције, а то је затварање болнице јер се стечај води без располагања имовином, и опције незаконите додјеле помоћи, што је оцијењенила Агенција за заштиту конкуренције, да нађемо оптималну могућност да држава преузме на законит начин и финансијски помогне опстанак болнице – казао је Дамјановић за РТЦГ.

У Министарству здравља су сагласни да проблем са којим се суочава Болница Мељине захтијева мултисекторски приступ, те да је неопходно наћи законски утемељено рјешење.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here