Финансијска подршка бившим запосленима у државним фирмама

Фото архив: Вучинић на протесту радника Вектра Боке 2021.

Предсједник скупштинске Комисије за праћење и контролу поступка приватизације и лидер Радничке партије Максим Вучинић предао је у процедуру предлог Закона о остваривању права на финансијску подршку лицима која су била запослена у привредним друштвима у чијој је власничкој структури била држава. Овим Законом би бивши запослени који испуњавају услове остварили право на финансијску подршку од 12. ооо еура.

-Финансијска подршка свим бившим запосленим у привредним друштвима у чијој власничкој структури је била држава, показало би се разумијевање за све бивше запослене, отклањање дискриминаторних посљедица већ усвојених закона за одређене секторе, правичност и солидарност, навео је је Вучинић на Твитер профилу.

У предлогу Закона пише да право може да оствари бивши запослени који је након увођења стечаја у привредним друштвима пријевремено остварио право на пензију и запослени који због увођења стечаја у привредним друштвима није засновао радни однос на неодређено код другог послодавца.

Право би имао и запослени који није остварио право на добијање средстава по основу социјалних програма за исплату отпремнина које је спроводио орган државне управе надлежан за послове финансија, до дана ступању на снагу овог закона и запослени који није остварио право на финансијску подршку у складу са законом.

Предлог Закона објављен је на сајту Скупштине Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here