НСП: Тражимо транспарентне преговоре

Независни синдикат полиције ЦГ/ лого

Независни синдикат полиције огласио се саопштењем за јавност у којем наводи да већ три дана, од протеста одржаних у Подгорици пред зградом Владе, немају одговор зашто их није примио на разговор премијер Дритан Абазовић, већ предсједника Синдиката Управе полиције Младена Шушкавчевића, те да ли је, како кажу, премијер са њим одржао тајни састанак или је доведен у заблуду.

– Ако је састанак требао да буде тајна, а долазак господина Шушкавчевића са сарадницима у зграду Владе кроз гаражу на то указује, онда се поставља питање шта то премијер тајно договара са човјеком кога је и сам, ако нас памћење добро служи, до јуче прозивао у медијима? Потпуно је јасна логика којом се премијер водио. Пуно је лакше „преговарати“ са људима који су оптерећени разним хипотекама. У таквим „преговорима“ ствар је врло проста, премијерово је да дефинише услове а њихово само да климају главом. Онда се прогласи успјех преговора, једни се смију радосно јер су угасили пожар незадовољства, други се смију кисјело јер знају да су по ко зна који пут продали своје колеге и њихове породице. Али је све небитно јер су купили још неколико дана слободе а слобода нема цијену, наведено је у саопштењу Независног синдиката полиције.

Наводе да је премијер морао знати са ким разговара, али да остављају отвореном могућност да ипак није у потпуности упућен. Указују на још један проблем, како кажу, безбједоносни јер се у зграду Владе може ући из гараже док улазак члановима Независног синдиката тог дана нису дозволили службеници унутрашњег обезбјеђења.

Додају да инсистирају на транспарентним преговорима који неће имати никакве закулисне радње јер „над њиховим главама не стоје хипотеке, дипломе су поштено стекли, као и позиције у полицији“.

– Не бавимо се грађевинским бизнисом нити полицијској сиротињи са 550 еура плате продајемо станове по бестидно високим цијенама од 1550 еура/м2. Ако такви нисмо подобни и пожељни да разговарамо са премијером Црне Горе о будућности полицијских службеника онда је потпуно јасно у ком правцу иде ово друштво.

Независни синдикат полиције ће наставити да се бори за сваког полицијског службеника, за њихове породице али и за боље и праведније друштво, јер су, како кажу, живот подарили држави, а другу, резервну, немају.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here