Комунално – стамбено: Спремни за кишну сезону

Кутско поље

Упркос обилним падавинама запослени у Сектору за одржавање локалних путева Kомунално – стамбеног предузећа нису имали ванредних интервенција на каналима, решеткама и пропустима за воду, јер се већ од августа припремају за кишну сезону.  

Према ријечима Михаила Перовића из Сектора одржавања путева, радницу су обишли више канала и водопропуста на подручју Општине Херцег Нови:

– Киша која пада од јуче није проузроковала веће проблеме, захваљујући благовременим активностима на чишћењу канала,који имају функцију одводње, решетки, пропуста, као и потока. Потупно је очишћено око 80 одсто канала на подручју Општине у циљу бољег протока свих вода, које се формирају, у кратком времену приликом обилнијих падавина.Чистили смо машински, као и ручно са косилицама и моторним пилама. Иначе, то је уобичајени посао којег редовно радимо годишње, како би се што боље припремили за кишну сезону, навео је Перовић.  

 

Најчешћи узрок плављења појединих канала и решетака је управо немар суграђана.

– Постоје критичне тачке у граду, које одржавамо у континуитету и редовно обилазимо приликом сваке кише. На тим мјестима се, углавном, одлаже зелени, грађевински отпад и шут. Неке од критичнијих тачака су решетке код Вртића у Игалу, Петља код Франце, код Папагаја у Ђеновићу, Панорама, решетка код Јадранског бродоградилишта Бијела и друге. У принципу узрок плављења је људски фактор, оцијенио је Перовић.   

Из Комунално – стамбеног предузећа подсјећају грађане да све комуналне проблеме могу пријавити позивом општинском Кол центру 19800.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here