УГОВОРЕНО АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ 29. ДЕЦЕМБРА У ИГАЛУ

Улица 29. децембра у Игалу, на потезу од хотела „Војводина“ до Јадранске магистрале ускоро ће бити асфалтирана. Општина Херцег Нови је уговорила овај посао са извођачем, фирмом „Асфалт-бетон градња“ која је као најповољнији понуђач изабрана на тендеру. Укупна вриједност радова износи 48.158 еура.

Како је саопштено из локалне управе, ова веома фреквентна улица у центру Игала годинама је у веома лошем стању, асфалт је изломљен и одавно зрео за санацију.

Уговорени радови подразумијевају уређење дионице дуге 380 метара, тачније нивелисање шахт поклопаца, стругање постојећег асфалта, те припрему подлоге и асфалтирање. 

Извођач се уговором обавезао да радове изведе према техничкој документацији, стручно и квалитетно, држећи се техничких прописа, правила и стандарда који важе у грађевинарству, а гарантни рок је двије године.

У локалној управи очекују и скоро потписивање уговора за санацију дијела Његошеве и Улице Саве Ковачевића, од „Градске кафане“ до хотела „Плажа“. За овај посао расписан је тендер и процедура избора извођача требало би да буде завршена до краја наредне седмице.

Радови ће подразумијевати поплочавање и асфалтирање дионице дуге 710 метара, а процијењена вриједност ове инвестиције коју финансира Општина Херцег Нови износи око 100.000 еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here