Не пропустите вечерас представу „Књига о Милутину“

Хит представа Звездара театра – „Књига о Mилутину“ биће одиграна вечерас у Дому културе у Бијелој у 20 часова.  Импресивна антиратна монодрама у извођењу првака београдског позоришта, глумца Ненада Јездића, настала је по роману Данка Поповића, у режији Егона Савина.

„Књига о Милутину“ је драма појединца и његов субјективни осјећај рата и страдања у мору идеологија, у језивом егзодусу и огромној жртви читавог једног народа у којем Милутин кротко, посебно и врло специфично све то подноси, казао је за РТХН глумац Ненад Јездић и истакао да су ријечи недовољне да се све то опише те да се прича може достојно испричати само на сцени уз емоције које такав јунак буди и заслужује.

– Милутин са посебним даром и за живот и за рат, и за страдање и за патњу, просијава и емитује нешто што није толико аутентично и свакидашње када су ратни пориви у питању. Он је истовремено и велики критизер и озбиљан јунак и ратник и велики емотивац са страховитом емпатијом према свом окружењу, саборцима, идеји, животу, према свом посланству сељачком, земљорадничком, надничарском, како се односи према ситуацијама … То је оно што смо ми извукли као најкарактеристичније у овом монодрамском сукобу човјека који у вихору страдања ништа друго не пита осим зашто, али и даље кротко одговара на свој позив, са миром, мудрошћу и жилавошћу за живот па макар се он одвијао и у рату, казао је Јездић у разговору за РТХН.  

Додаје да током сваког новог играња, а нанизао их је 70, открије нешто ново у Милутиновој личности и схватањима.

– Милутин и мене дефинише иако га изговарам седамдесети пут, а замислите какав је осјећај публици која о њему слуша први пут, казао је Јездић.

Представа Књига о Милутину вечерас од 20:00 сати у Дому културе у Бијелој.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here