На већини купалишта у Херцег Новом морска вода одличног квалитета

Резултати анализе квалитета морске воде за 109 локација, коју је Институт за биологију мора спровео од 13. до 16. септембра, показали су да је на 80,7% локација морска вода била одличног, на 7,3% локација доброг, док је на 11,9% локација вода била задовољавајућег квалитета. Ови резултати потврђују да је морска вода на црногорским купалиштима доброг квалитета, тј. да је санитарно исправна, те безбједна за купање и рекреацију.

У Бококоторском заливу, у Херцег Новом, узоркована је вода на 21 локацији, од чега је на њих 14 она била одличног, на 4 доброг, а на 3 задовољавајућег квалитета. У општини Тиват, од укупно 9 локација вода је била одличног квалитета на њих 7, док је на 2 локације она била задаовољавајућег квалитета. Анализе су показале да је у Котору на 9 локација вода била одличног, на 2 локације доброг и на 3 задовољавајућег кавлитета. Када је у питању општина Будва, Програм се реализује на 32 локације, од којих је на њих 31 вода била одличног квалитета, а на 1 локацији доброг квалитета. Анализе су показале да је морска вода била одличног квалитета на 10 локација у општини Бар, доброг на 1 локацији, те задовољавајућег квалитета на 4 локације у овом граду. У општини Улцињ, од укупно 18 локација на којима се реализује Програм праћења  санитарног квалитета, морска вода је била одличног квалитета на њих 17, док је на 1 она била задовољавајућег квалитета.

Резултати испитивања квалитета морске воде као и подаци о температури мора, ваздуха и салинитету за свако појединачно купалиште могу се погледати на посебној апликацији која се налази на Интернет страници www.morskodobro.me која је доступна на нашем и енглеском језику.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here