Гојковић објавио списак играча за Европско првенство

Фото: Архива РТХН

Селектор ватерполо репрезентације Црне Горе Владимир Гојковић, који се са репрезентацијом налази на завршним припремама у Требињу, објавио је списак играча који ће играти на Европском првенству у Сплиту, од 29. августа.

Селекција Црне Горе која је знатно подмлађена се већ дужи период за велика такмичења припрема без Александра Ивовића и Драшка Бргуљана. На Свјетском првенству у Будимпешти били су осми, а сада на Европском првенству у Сплиту имају прилику да остваре бољи резултат.

На првенству у Сплиту Гојковић неће моћи да рачуна на искусног Уроша Чучковића који због повреде неће учесвовати на такмичењу. За репрезентацију Црне Горе на Европском првенству ће играти: Дејан Лазовић, Петар Тешановић (голмани), Лука Муришић, Василије Радовић, Констатин Аверка, Душан Банићевић, Владо Попадић, Мирослав Перковић, Богдан Ђурђић, Алекса Укропина, Владан Спаић, Душан Матковић, Марко Петковић, Јован Вујовић и Марко Мршић.

Селектор Гојковић је казао да због проблема са повредама шест играча неће моћи да учествује на такмичењу.

-Изабрали смо најбољи могући састав у овом моменту, 15 играча који су заслужили да буду ту и да нас представљају на Европском првенству. Урош Чучковић је имао повреду, чекали смо исход рехабилитације до прије седам дана. Чучковић је требао бити један од кључних играча, али сви ови момци који су ту су веома добро радили дуг период. Млађи су, али ће дати све од себе. Мислим да смо на нешто већем нивоу игре него што смо били на почетку љета и имамо шта да покажемо, рекао је данас у Требињу селектор Владимир Гојковић.

Он је оцјенио и учинак у посљедњој фази репрезентативних припрема пред првенство у Сплиту.

-Доста тога смо успјешно одрадили и идемо путем који смо зацртали. Неоспорно је да може бити осцилација, али сматрам да сам одабрао најбоље, рекао је Гојковић.

Репрезентација Црне Гора је у групи “А” са селекцијама Грузије – понедељак 10.30, Словачке, сриједа 14:00 и Италије, петак 2. септембар у 19:00 часова.

Према ријечима Гојковића група је захјевна и свака утакмица на почетку такмичења тражи опрез.

-Селекција Грузије је озбиљан противник и захтјева озбиљан приступ. Вјерујем да је квалитет на нашој страни и да можемо бити међу осам најбољих. Ове године смо играли са свим јачим репрезентацијама. Сваку утакмицу ћемо играти са циљем да побједимо, закључио је селектор Гојковић.

Стручни штаб репрезентације Црне Горе чине: селектор Владимир Гојковић, тренири Милош Шћепановић и Миодраг Матковић, љекар Владимир Дедовић, физиотерапеут Иван Боровић, псхихолог Никола Микјушковић и видео анализа Васко Вучковић. 

У групи „Б“ су Хрватска, Грчка, Француска и Малта, у групи „Ц“ су селекције Шпаније, Њемачке, Холандије и Румуније, а у групи „Д“ Мађарска, Србија, Израел и Словенија.

Група у којој се налази Црна Гора, у осмини финала укршта са селекцијама Шпаније, Њемачке, Холандије и Румуније.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here