Због недисциплине пацијената трпи здравствени систем

Повећан је број тестираних и новообољелих пацијената у херцегновском Дому здравља, а оболио је и дио љекарског и сестринског кадра, те је сужена могућност избора и регрутовања љекара за рад у ковид амбуланти.

Према ријечима директора Дома здравља др Горана Комара број тестираних варира од 20 до преко 40 у јутaрњој смјени.

-Број новопозитивних тендира ка 50 одсто. Наравно, доста често се догађа да пацијенти улазе у главну зграду, иако носе симптоме ковид инфекције. То је велики проблем и заправо разлог што никако не можемо да изађемо из круга оболијевања медицинског колектива, казао је Комар.

Др Комар наводи да је велики проблем изостанак било каквих мјера надзора над обољелима и њиховим укућанима, који се крећу потпуно слободно.

-Сви се крећу потпуно слободно, улазе у зграду Дома здравља, немогуће је урадити тријажу, то су озбиљни проблеми. Та врста дисциплине код нас вјероватно не може да се постигне. На жалост, чињеница је да обољевају здравствени радници, а чисти примјер је затворена амбуланта у Игалу. Зашто не казати да трпи есенцијална дјелатност установе. Мора негдје да трпи, истакао је Комар.

Када је ријеч о туристичкој амбуланти, Комар је казао да немају велики број прегледа и ангажовања љекара.

-Туристичка амбуланта ради и, поред тога што видимо да има доста туриста, срећом немамо превелики број прегледа. Туристи се углавном јављају због “љетних болести” – стомачних проблема, казао је Комар.

Подјсећамо, туристичка амбуланта ради сваког дана од 8:00 до 20:00 часова. Радно вријеме Ковид амбуланте на Топлој је од 8:00 до 12:00 и од 16:00 до 20:00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here