Промоција монографије о глумици Неди Арнерић на Белависти

Монографија о глумици Неди Арнерић „Чаробна Меланхолија“ ауторке Аните Панић, у издању Филмскoг центра Србије, биће промовисана сутра (петак, 5. август) на тргу Херцега Стјепана (Белависта).

Градска библиотека и читаоница је организатор промоције, о монографији ће говорити ауторка док је модераторка програма новинарка Данијела Ђоновић.

Књигу од 240 страна чини осам поглавља у којима је ауторка са пуно занимљивих детаља представила живот и стваралаштво једне од највећих филмских глумица са ових простора.

Како наводе организатори, то је прича о великој звијезди тужних очију, чуду од дјетета, жени велике енергије и велике патње, о жени сатканој од њежности, софистицираности племићког поријекла и велике љубави према људима. Њене улоге чине хронологију југословенског филма, јер Неда Арнерић је посљедња глумачка хероина која је уз Милену Дравић, Драгана Николића, Бату Живојиновића и Љубишу Самарџића, била највећи симбол филмског платна некадашње државе.

Дугогодишња телевизијска ауторка, документаристкиња и списатељица Анита Панић каријеру је започела на Радио Београду. Више од двије деценије радила је на Телевизији Београд,  реализовала је преко стотину документарних емисија и филмова.

Почетак програма заказан је за 20:30 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here